Współpraca Regionalna Manufaktura Kawy

Dzień dobry, jeżeli interesuje Was współpraca w zakresie dalszej odsprzedaży naszych mieszanek regionalnych na tej stronie trochę o tym czego możecie spodziewać się po naszych produktach. Przede wszystkim nasze mieszanki są autorskie i wypalamy je sami co jest gwarantem świeżości oraz oryginalności smaku. Daje nam to opcję dostosowania produktu do każdego smakosza kawy. Czy jest to wielbiciel mocnej, stawiającej na nogi kawy, czy też smakosza latte.  Dodatkowo nasze produkty regionalne świetnie mogą nadawać się jako prezent z danego regionu. 

Nasze ziarna pochodzą z najróżniejszych zakątków świata – Brazylii, Indii, Kolumbii, Etiopii, Meksyku, Kostaryki, Wietnamu i Rwandy. Sprowadzamy je od sprawdzonych dostawców, z którymi
jesteśmy w stałym kontakcie.
Wypalanie
Zielone ziarno wypalamy w piecu firmy PROBAT, czyli jednego z najlepszych producentów pieców na świecie. Proces wypalania odbywa się przy udziale roasterów, którzy kontrolują wypał
przez cały okres palenia.
Cupping
Po wypale organizowany jest cupping, czyli degustacja kawy w celu oceny rodzaju
oraz jakości zarówno zapachu, jak i smaku naparu z palonych ziaren kawowca.
Pakowanie i wysyłka
Jeśli już mamy pewność, że kawa została prawidłowo wypalona, pakujemy ją w specjalne opakowania
z wentylkiem i wysyłamy do klienta.