Kawy regionalne
{desc/100/}
Kawa towarzyszy nam od wielu wieków. Pijemy ją prawie codziennie. Picie kawy stało się rytuałem, bez którego wielu ludzi nie wyobraża sobie dnia. Spora część osób pije kawę ze względu na pobudzające działanie zawartej w niej kofeiny, ale dla większości jest ona przede wszystkim źródłem niezwykłych doznań smakowych.
Jedni kupują kawę mieloną, inni decydują się na ziarnistą i mielą ją dopiero bezpośrednio przed zaparzeniem. Jedni parzą w ekspresie kolbowym, inni w ekspresie przelewowym, jeszcze inni - w chemexie, kawiarce, dripem albo po prostu bezpośrednio w naczyniu. Nie ma jedynego słusznego sposobu przygotowywania kawy, bo każdy z nas ma swoje indywidualne upodobania i tak naprawdę najważniejsze jest przecież to, żeby to nam nasza kawa smakowała.
Warto natomiast wybierać dobre kawy, czy to ziarniste, czy już mielone, z których będziemy przygotowywali nasz doskonały i dostosowany do naszych upodobań napój. Właśnie dlatego przygotowujemy różnie mieszanki kawowe, starannie dobierając rodzaje i proporcje ziaren, a także poziom ich wypalenia, tak, by zaspokoić różne gusta kawowych smakoszy.
Jednocześnie chcemy oddać swoisty hołd różnym regionom naszego pięknego kraju i jego miastom. Tak właśnie zrodził się na szczególny sposób realizacji naszej kawowej pasji, czyli tworzenie kaw regionalnych, dedykowanych różnym regionom i różnym miastom Polski. Poznaj nasze kawy i wybierz te, które będą odpowiadały Ci najbardziej.
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/25/}
{desc/100/}