Uprawa kawy w Nikaragui wyróżnia się długoletnią tradycją i pieczołowitością. Ziarna z Nikaragui nadają kawie pełnego smaku i delikatnych nut czekolady mlecznej. Ma bardzo małą kwasowość i naturalną słodycz. Świetnie się sprawdza jako kawa czarna, ale bardzo dobrze komponuje się także z mlekiem.
Kreacja kawy Single origin Nikaragua inspirowana jest tak zwanym "indygo art". Dzieła tego nurtu tworzone są od serca przez artystów samouków, którzy wykorzystywali barwniki indygo do ozdabiania ścian budynków.
Etiopia jest powszechnie uznawana za kolebkę kawy. To stamtąd została rozprowadzona po całym świecie. Kawa z Etiopii pochodzi od kooperatyw - grup zbieraczy sprzedających do skupów kawę z dziko rosnących roślin. Taki model produkcji jest diametralnie różny od pozostałych eksporterów kawy i sprawia, że każde ziarno ma unikatowy smak.
Kawa z ziaren pochodzących z Peru to wyjątkowy smak, wynikający ze starannego sposobu upraw. Peru słynie z małych, ekologicznych farm, na których nie są stosowane dodatkowe środki chemiczne. Brak nadmiernej automatyzacji oraz pieczołowite podejście do każdego zebranego ziarna sprawia, że otrzymujemy bardzo wysokiej jakości produkt doceniany na całym świecie
Honduras, będąc jednym z 5 największych eksporterów kawy na świecie, oraz największym producentem w Ameryce Środkowej oferuje dojrzewające powoli ziarna o bogatym smaku i aromacie. Dzięki żyznym, bogatym w minerały glebom, pozbawionym pestycydów i sztucznych nawozów kawa z Hondurasu wyróżnia się na tle innych mniejszą kwasowością oraz wyraźnym słodkim posmakiem.
Kolumbijska kawa słynąca ze swojej jakości i smaku. Górzysty teren i tropikalny klimat zapewnia idealne warunki do jej uprawy. Położenie upraw na dużych wysokościach (1200 a 1800 m n.p.m.) spowalnia wzrost owoców, pozwalając im rozwijać gęstsze ziarno o bogatym smaku i aromacie.
Ziarna Brazil Cerrado są pełne intensywnych i zrównoważonych smaków. Charakteryzują się wyższą słodyczą i niską kwasowością co sprawia, że każdy łyk kawy jest niezwykle przyjemny dla podniebienia. Ziarna brazylijskiej kawy są starannie zbierane i selekcjonowane ręcznie, aby zachować pełnię ich naturalnych, karmelowo nugatowych aromatów. 100% arabica.
Świetnie smakuje w mocnym Espresso oraz idealnie komponuje się z dodatkiem mleka.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.